dilluns, 2 d’abril del 2018

Pinzellades musicals

                                          LLIÇÓ 19

Carta de Mercè Figueras al seu amic Marius Torres:
...Almenys d'aquell que jo voldria que fossis sempre per mi: un feix de sensibilitat tota matisada que parlaràs en vers amb la fluidesa d'un Schubert, amb la gràcia d'un Mozart, amb la puresa d'un Corelli i en certs casos amb la gravetat de Bach.

Defineix alguna persona, o obra d'alguna persona amb pinzellades musicals.

Generalment la meva amiga és amant de la música suau, gens estrident, sovint de mots que gairebé  te'ls diuen a ran d'orella. Dóna molta importància a la lletra de la cançó. 

A voltes, quan s'ha  de concentrar en una lectura o a l'estudi,  prefereix una música clàssica com la de  Mozart, Beethoven... que ajuda a alleugerar l'esperit i no interfereix en els pensaments. I sobretot no són sons  gens detonants. 

Quan trafiqueja per la casa, li agrada escoltar melodies alegres i que alhora  pugui anar taral·lejant. Cançons sobretot  plenes de sentit com per exemple de la  Marina Rossell, d'en Lluís Llach,Sílvia Pérez Cruz , alguns episodis alegres d'en Verdi...

El que clarament no suporta són els conjunts musicals de rok,  música electrònica... interpretats amb tons clarament aguts, penetrants i de nul interès per ella.



Magda Simon Parés













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada